Hier leest u alles over

Stormschade aan Bomen

Wanneer een boom flinke stormschade heeft geleden kan het zijn dat deze zorgt voor een directe dreiging voorde gezondheid van de boom als de veiligheid van de mensen eromheen. Uiteraard willen wij je dan wij van dienst zijn bij het opruimen en verwijderen van deze bomen. Wij beschikken over de juiste gereedschappen om deze werkzaamheden snel en professioneel voor je te kunnen uitvoeren.

Is er spoed bij het verwijderen van uw omgevallen boom? Klik dan op de rode knop!

24/7 spoedlijn - direct bellen Contactpagina

Een van de meest voorkomende vormen van stormschade aan bomen zijn afgebroken of beschadigde takken. Wanneer harde wind of zware regenval een boom raakt, kunnen de takken breken of buigen, wat leidt tot verlies van blad en een afname van de algehele gezondheid van de boom. In sommige gevallen kunnen gebroken takken ook een veiligheidsrisico vormen, vooral als ze op hoogspanningslijnen of gebouwen vallen. Om het risico op afgebroken takken te minimaliseren, is het belangrijk om bomen regelmatig te snoeien en te onderhouden, waarbij dode of zieke takken die bij een storm sneller breken, moeten worden verwijderd.

Een andere veel voorkomende vorm van stormschade aan bomen is windworp, die optreedt wanneer sterke wind ervoor zorgt dat de hele boom ontwortelt en omvalt. Dit kan met name verwoestend zijn voor grote bomen, omdat ze aanzienlijke schade kunnen aanrichten aan gebouwen en andere constructies wanneer ze vallen. Om het risico op windworp te minimaliseren, is het belangrijk om bomen te planten in beschermde gebieden, uit de buurt van gebouwen en andere constructies. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat bomen goed in de grond worden verankerd, met behulp van technieken zoals uitzetten en afspannen.

Naast gebroken takken en windstoten kunnen stormen ook andere soorten schade aan bomen veroorzaken, zoals het afscheuren van schors, het strippen van bladeren en het blootleggen van wortels. Dit soort schade kan de boom verzwakken en kwetsbaarder maken voor andere stressfactoren, zoals plagen en ziekten. Om het risico op dit soort schade te minimaliseren, is het belangrijk om goed voor bomen te zorgen, inclusief voldoende water en voedingsstoffen.

Een van de meest effectieve manieren om stormschade aan bomen te minimaliseren, is door stormen goed te plannen voordat ze zich voordoen. Dit kan het maken van een plan zijn voor het evacueren of schuilen tijdens een storm, maar ook het nemen van maatregelen om bomen tegen schade te beschermen. 

 

blank
blank
Bomen snoeien

Enkele van de maatregelen die kunnen worden genomen om bomen te beschermen tegen stormschade zijn:

  • Bomen regelmatig snoeien om dode of zieke takken te verwijderen en de boom vorm te geven voor een betere windweerstand.
  • Bomen planten in beschermde gebieden, zoals aan de lijzijde van gebouwen of in open gebieden met veel ruimte voor de boom om te groeien.
  • Bomen in de grond verankeren met behulp van palen of afspanningen om ze te helpen sterke wind te weerstaan
  • Bomen voorzien van voldoende water en voedingsstoffen om hen te helpen hun algehele gezondheid en veerkracht te behouden

Als een boom toch stormschade oploopt, is het belangrijk om de schade te beoordelen en de beste manier van handelen te bepalen. In sommige gevallen kan de boom zichzelf herstellen, mits hij de tijd krijgt en de juiste zorg krijgt. Als de schade echter ernstig is, kan het nodig zijn om de boom te verwijderen om te voorkomen dat deze een veiligheidsrisico vormt. Als een boom moet worden gekapt, is het belangrijk om een professionele boomservice in te huren om de klus te klaren, aangezien het verwijderen van een boom een gevaarlijke en complexe taak kan zijn.

Kortom, stormschade aan bomen is een veel voorkomend verschijnsel dat ernstige gevolgen kan hebben voor zowel de gezondheid van de boom als de veiligheid van de omwonenden. Door maatregelen te nemen om het risico op stormschade te minimaliseren, zoals het goed snoeien en verzorgen van bomen en ze te beschermen tegen harde wind, is het mogelijk om de impact van stormen te verminderen en ervoor te zorgen dat bomen gezond en stabiel blijven.

Snel hulp bij Stormschade aan bomen door

Dekkers Bos & Boom?

We komen graag bij u langs om de situatie te bespreken! Gebruik onderstaande knoppen om met ons in contact te komen!

24/7 spoedlijn - direct bellen Contactpagina